Allt du behöver veta om ehandel

Vad är ehandel?

Ehandel är ett samlingsnamn för alla typer av affärsverksamhet som sker online. Det inkluderar alla typer av transaktioner som görs via internet, som att köpa eller sälja produkter och tjänster. Ehandel ger företag och konsumenter möjlighet att utföra affärer utan att behöva träffas personligen. Det ger också möjlighet för företag att nå ut till en större marknad än de skulle kunna göra med traditionella försäljningsmetoder.Vad är en ehandelsplattform?

En ehandelsplattform är en webbaserad programvara som används för att skapa, driva och hantera en e-handel butik. Det ger e-handlare möjlighet att sälja sina produkter och tjänster på nätet. Ehandelsplattformar kan innehålla funktioner som betalningshantering, produktkataloger, kundhantering, marknadsföringsverktyg och analysverktyg. De kan också vara anpassade för att integrera med andra system som ERP- och CRM-system.

Vilka är de vanligaste ehandelsplattformarna?

De vanligaste ehandelsplattformarna är Shopify, Magento, WooCommerce, BigCommerce och PrestaShop. Alla dessa plattformar erbjuder olika typer av e-handelstjänster, så det är viktigt att välja den som passar bäst för dina behov. Shopify är den mest populära e-handelsplattformen, medan Magento, WooCommerce, BigCommerce och PrestaShop är populära alternativ för större e-handelsföretag.

Svensk leverantör av e-handelsplattform

Svenskarna anses vara bland dom bästa på att bygga ehandelsplatser och butiker. Även om Sverige inte har en plattform som är stor internationellt sa är dom definitivt inte sämre. Nyehandel är Sveriges modernaste e-handelsplattform och har svensk kunnig support.

Vad behövs för att starta ehandel?

För att starta ehandel behöver du ett e-handelsverktyg som hjälper dig att skapa din webbutik. Du behöver också en betalningslösning som möjliggör för kunder att betala för dina produkter eller tjänster. Du bör också ha en logistiklösning för att hantera försändelser och leveranser. För att lyckas med e-handel krävs det också att du har en bra marknadsföringsstrategi för att nå ut till dina kunder. Du bör också ha bra marginaler så du har råd att marknadsföra och kommunicera med dina kunder.

Ekonomi

När du ska dra igång din e-handel eller välja vilka produkter du ska sälja så bör ekonomin vara den som styr dig i rätt ordning. Generellt kan man säga att 25% av din marginal på årsbasis går direkt till att stötta upp fraktkostnader och marknadsföringskostnader. Så produkter som har 45-50% i marginal bör man sikta in sig på.

Vilka fördelar och nackdelar finns det med ehandel?

Ehandel har många fördelar. Det är bekvämt och enkelt att handla online, och du kan jämföra priser och produkter från olika butiker. Det finns också stora utbud av produkter tillgängliga online. Du kan också få tillgång till produkter som inte finns tillgängliga lokalt.

Det finns dock några nackdelar med ehandel. Det kan vara svårt att få tillgång till kundservice om du har problem med din beställning. Det kan också vara svårt att få en bra uppfattning om produkten innan du köper den, eftersom du inte kan se den fysiskt. Det kan också vara svårt att få tillgång till produkter som är skräddarsydda eller som har speciella krav.

När du förstår och respekterar för och nackdelarna med e-handeln så kan du också hitta din väg att tacka denna problematiken och göra din resa rolig och lönsam. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hur lång är en fotbollsmatch?

Dags att sova